40 jarig jubileum Wietze Boersma

Op 11 augustus jl. vierde Wietze Boersma zijn 40 jarig dienstjubileum bij Noppert Beton. Omdat deze datum in de bouwvak valt, wordt dit heugelijke feit na de vakantie in huiselijk kring gevierd in het bijzijn van een tweetal afgevaardigden van Noppert Beton.

Voordat hij als 17 jarige jongen bij Noppert Beton in dienst kwam had hij een timmeropleiding gevolgd op de LTS.  De eerste weken mocht hij in de productieafdeling wat ervaring opdoen en daarna op onze mallenmakerij. 

Wietze vertelde dat zijn werkzaamheden de eerste tijd enkel bestonden uit het slopen van mallen. Later leerde hij onder een goede begeleiding de eerste beginselen van het tekening lezen en het maken van de mallen. Toentertijd waren de producten minder ingewikkeld dan nu het geval is. Dit komt, volgens Wietze, o.a. ook doordat tegenwoordig de tekenprogramma’s (in 3D) op de computer gemaakt worden.  Er kan nu veel meer dan vroeger, wat het werk intensiever maakt en bovendien wordt er nu meer verlangd van je eigen creativiteit. Een eigenschap die Wietze zeker heeft.

Op de vraag waarom hij elke dag nog met veel plezier naar zijn werk gaat, gaf hij een aantal redenen op: fijne collega’s, het werken in een kleine ploeg, afwisselend werk (elke mal is weer verschillend, dus uitdagend) en hij kan hier zijn creativiteit in kwijt.

Een leuk weetje is dat hij zijn echtgenote ook zijn collega mag noemen. Zij werkt bij Noppert Beton op de administratie. Gezamenlijk hebben zij een camper en deze wordt ook regelmatig gebruikt. Voornamelijk zijn zij te vinden op de camperplaatsen in buurland Duitsland.

Directie, het MT en het personeel feliciteren onze collega van harte met dit jubileum en wensen hem nog een plezierige tijd  bij Noppert Beton toe.


25-7-2019


 
Button