Ruim 75 jaar ervaring op het gebied van beton

Noppert Beton B.V. is opgericht in 1945 en is met een historie van ruim 75 jaar uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. Wij beschikken over een terrein van 10 hectare voor de productie en levering van bestratingsmateriaal, prefabelementen en betonmortel. Momenteel produceren we jaarlijks ongeveer 120.000 kubieke meter beton voor onder andere de woningbouw, utiliteitsbouw en weg- en waterbouw. Noppert Beton B.V. beschikt over een modern machinepark, bestaande uit computergestuurde betoncentrales en geautomatiseerde productielijnen.

Historie

Op 1 augustus 1945 wordt de v.o.f. Noppert en Van Leeuwesteijn Betonbouw opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Leeuwarden en heeft ongeveer 10 medewerkers.

In 1947 slaagt Kees, de zoon van Rintje Noppert voor de LTS en gaat meteen aan de slag in het bedrijf van zijn vader. In 1950 verandert de v.o.f in een eenmanszaak als mede-eigenaar Leeuwestijn naar Australië emigreert. Twee jaar later verhuist ook het bedrijf. De locatie in Leeuwarden biedt het groeiende bedrijf te weinig ruimte en de organisatie wijkt uit naar de Bergumerdam 4 in Burgum. De extra ruimte biedt ook meer mogelijkheden en Noppert start met het machinaal vervaardigen van betonproducten.

In ’52 verandert de eenmanszaak weer in een v.o.f als de zonen van Rintje (Kees en Pieter) mede-eigenaar van het bedrijf worden.

Het bedrijf groeit gestaag en in 1959 koopt Noppert Betonbouw 1.2 ha. op het industrieterrein van Burgum. In datzelfde jaar verandert het bedrijf van naam en gaat verder onder Fa. R. Noppert & Zn Bergum. In 1960 vinden er twee veranderingen plaats:

Rintje Noppert gaat met pensioen en de zaak wordt uitgebreid met het aannemen van betonwerken. Ook juridisch verandert er in de jaren zestig en zeventig het een en ander. In ’64 wordt de v.o.f namelijk een NV en in ’72 een BV.

In de jaren zeventig investeert Noppert Beton B.V. onder andere in tegelmachines en betonmixers. Niet alleen het machinepark groeit maar ook de omzet. In ’77 is deze gestegen naar 11,5 miljoen gulden.

Een jaar later verkoopt Piet Noppert zijn helft van de totale aandelen aan Van Nieuwpoort uit Gouda. De andere helft van de aandelen blijft eigendom van Kees Noppert. In ’87 is Kees Noppert 40 jaar verbonden met de zaak. Dit wordt gevierd met een feestelijk jubileum. Eind jaren tachtig telt het bedrijf 86 werknemers en een omzet van 21 miljoen gulden. In ’88 komt daar nog extra omzet bij doordat Gembeton uit Groningen wordt overgenomen.

In de jaren negentig wordt fors geïnvesteerd in het bedrijf. Het terrein wordt vergroot van 8 naar 10 hectare.

Op het gebied van Milieu en Arbo investeert het bedrijf in diverse verbeteringen waaronder een installatie die betonmortel recycled. Ook in de directie vinden veranderingen plaats. Directeur Kees Noppert gaat met pensioen en wordt opgevolgd door zoon Rintje. Efficiëntie is een belangrijk speerpunt in de jaren negentig. De productie wordt gecentraliseerd in Burgum en de automatisering op kantoor wordt uitgebreid. Met het nieuwe kantoorgebouw en bedrijfsrestaurant die eind jaren negentig worden gebouwd krijgt Noppert Beton B.V. een nieuw en eigentijds gezicht.

Op dit moment produceert Noppert Beton B.V. jaarlijks ongeveer 120.000 kubieke meter beton.

Door de uitbreiding en nieuwe indeling van het terrein is de logistiek verder verbeterd. Een opvallend detail op het terrein is het kantoorgebouw dat natuurlijk voor een groot deel van beton is gemaakt. Ook beschouwt Noppert Beton B.V. veilig werken als één van de kernwaarden en heeft hiervoor procedures opgesteld die aanvullend zijn op de al bestaande situaties.

In 2012 is Noppert Beton een samenwerking aangegaan met het familiebedrijf Berding Beton uit Steinfeld. Door deze samenwerking zijn er grote synergie voordelen op het gebied van kwaliteit en assortiment gerealiseerd.

Façade Beton uit Maastricht is een onderdeel van Berding Beton Nederland. Façade Beton is excellent in project- en sierbestrating.

LBN Betonproducten is het verkoopkantoor van Berding Beton Nederland op het gebied van riolering. LBN betonproducten beschikt over een uitgebreid leveringsprogramma van buizen en putten. De grote productiecapaciteit en voldoende voorraad van de standaard artikelen, verdeeld over verschillende fabrieken garanderen korte levertijden. Samen met deze bedrijven is Noppert Beton een toonaangevende leverancier van betonproducten in Nederland.

Leicon Verkeersgeleiding uit Steenwijk is sinds 2019 ook onderdeel van Berding Beton Nederland. Met behulp van robuuste prefab betonoplossingen levert Leicon een wezenlijk bijdrage aan een verkeersveilige, bereikbare en toegankelijke infrastructuur. Met behulp van betonoplossingen geven zij een positieve impuls aan een duurzame leefomgeving.