Anton Bouma 40 jaar in dienst bij Noppert Beton

Dinsdag 25 januari jl. vierde Anton Bouma zijn veertig jarig dienstjubileum. Na ongeveer 1,5 jaar als uitzendkracht te hebben gewerkt, kwam hij op 25 januari 1982 in vaste dienst. Anton had, voordat hij bij Noppert Beton in dienst kwam, een opleiding gedaan bij de Landbouwschool en had hij weinig tot geen kennis van beton. Hij wilde eigenlijk het boerenleven in. Hij vertelde dat hij na zijn opleiding een driekwart jaar in Frankrijk bij een Nederlandse boer heeft gewerkt. Uiteindelijk koos Anton er toch voor om weer terug te gaan naar Nederland en zo kwam hij bij Noppert Beton terecht. Hij begon als productiemedewerker in de Prefab-afdeling en hierna is hij nog ijzervlechter geweest, assistent productieleider en nu alweer vele jaren kwaliteitscontroleur/voorman. Je kunt wel zeggen dat Anton, wat betreft de productie van betonelementen van de hoed en de rand weet.  In de loop van de afgelopen 40 jaar heeft Anton vele ontwikkelingen meegemaakt binnen Noppert Beton. Met name op het gebied van automatisering, maar ook wat betreft de veiligheid en gezondheid is er veel verbeterd. De variatie in zijn werk ervaart hij als plezierig. In ieder geval geen eentonigheid, vertelde hij.

Een aantal jaren geleden heeft Anton samen met zijn vrouw Ria een boerderij gekocht. Toch maar weer zijn droom opgepakt. Naast wat vee/kleinvee, hebben ze een eigen groentetuin. Hun doel is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Het buitenleven bevalt hen prima.

Het 40-jarig jubileum heeft hij in huiselijke kring gevierd in het bijzijn van Lieuwe Bekkema (leidinggevende) en Renso Vellema (bedrijfsleider).

Wij feliciteren Anton van harte met dit jubileum en wensen hem nog veel fijne jaren toe.


 
Button