De Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert een Open Dag voor kinderen

Techniek speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Dankzij techniek kunnen we allerlei producten maken, nieuwe ontwikkelingen starten en slimmer werken. Er zijn voor de jongeren goede technische opleidingen en vele technische banen in onze regio beschikbaar.

Op zaterdag 21 mei wordt er een Open Dag voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar georganiseerd. Een viertal bedrijven op het industrieterrein bij Sumar openen hun deuren. De kinderen kunnen samen met hun ouders, grootouders en andere gezinsleden kennis maken met techniek in deze bedrijven. De bedrijven openen hun deuren van 10.00 tot 14.00 uur.

De deelnemende bedrijven zijn:

·         De Boer Burgum BV, Solcamastraat 21b, Sumar

·         Trivec, Solcamastraat 25, Sumar

·         HR Piping, Solcamastraat 35, Sumar

·         Noppert Beton, Damsingel 15, Sumar (tot 13.00 geopend)

De kinderen die meedoen aan het Technics4U-evenement op vrijdag 20 mei, bij de energiecentrale van ENGIE, kunnen bij de deelnemende bedrijven hun waardebonnen inleveren voor een aardigheidje.

De Technetkring Tytsjerksteradiel is een samenwerking tussen de basisscholen van Adenium en Oarsprong, het voortgezet onderwijs CSG Liudger Burgum en OSG Singelland, de Industriële Club Tytsjerksteradiel en de gemeente Tytsjerksteradiel, om de belangstelling voor technische opleidingen en beroepen te stimuleren. 

Artikel Waldnet:

SUMAR - Technetkring Tytsjerksteradiel organiseerde op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Dit evenement 'Technics4U’ vond plaats in Energie Centrale van Engie bij Noardburgum en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel.

Zien, doen en beleven op vrijdag 20 mei

Tijdens het Technics4U-evenement is er op het gebied van techniek van alles te doen, te zien en te beleven. Op vrijdag bezochten 440 leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs in de gemeente de Energie Centrale van Engie nabij Noardburgum. Het programma begon om 08.30 uur en liep door tot 14.00 uur. Hier ervaren de kinderen op interactieve wijze hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag door het uitvoeren van een leuke opdracht. De kinderen ontvangen deze dag een tas met een aantal waardebonnen. Deze zijn bij deelnemende bedrijven van de Open Dag op zaterdag 23 juni in te leveren. Voor iedere bon krijgen de kinderen leuke attentie van de deelnemende bedrijven.

Open dag zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur openen vier bedrijven op het industrieterrein Sumar hun deuren. De leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes, maar ook andere geïnteresseerden waren van harte welkom om een bedrijfsbezoek brengen aan de deelnemende bedrijven. De deelnemers zijn: Trivec, De Boer Burgum, Noppert beton en HR Piping. Er werden rondleidingen georganiseerd en konden bezoekers meedoen aan verschillende activiteiten. Alle niveaus binnen de techniek kwamen deze dag aan bod: van VMBO tot en met HBO.

Technics4U

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie onder basisschoolleerlingen. De vraag naar technisch geschoold personeel is sterk toegenomen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiast te maken voor techniek, hopen het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Tytsjerksteradiel bij te dragen aan het vinden van de oplossing van de personeelstekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van onderwijs, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4U tot een zeer compleet techniekevenement. Het evenement werd mogelijk gemaakt door Kennislab Noordoost Fryslân en is onderdeel van de Versnellingsagenda voor Noordoost Friesland. 
Button