Peter Rinsma 25 jaar in dienst bij Noppert Beton

Op zaterdag 1 april jl was  het vijfentwintig jaar geleden dat Peter Rinsma  bij Noppert Beton in dienst kwam.  Dit jubileum heeft hij, in het bijzijn van de bedrijfsleider Renso Vellema en zijn directe collega Dick van der Meer, in huiselijke kring gevierd.

Na de lagere school (wat nu de basis school heet) ging Peter naar de MAVO en daarna naar de MEAO. Beide opleidingen heeft hij met goed resultaat afgerond. Na de HEAO, wat hij nog een paar jaar heeft gedaan en niet heeft afgemaakt, deed hij de NIMA-A opleiding. Via Noppert Beton volgde Peter nog een aantal cursussen t.w. Inkoopopleiding NEVI-1 en diverse Verkooptrainingen. Momenteel doet hij een opleiding gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Peter waardeert het dat Noppert het volgen van cursussen stimuleert, wat uiteraard ook erg belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling.

Voordat Peter bij Noppert Beton in dienst kwam, werkte hij bij een klein bedrijf in Leeuwarden De Jong Wegbebakening (later heette dit bedrijf Kaspers – De Jong). Hier heeft Peter veel geleerd. Inkoop/Verkoop/Productieplannen enz. vielen o.a. onder zijn taken. Na zo ongeveer twaalf  jaar daar gewerkt te hebben en met een hele ervaring rijker ging hij naar Oostwoud International te Franeker, waar hij als verkoper binnendienst was aangesteld.

Uiteindelijk kwam Peter, nu inmiddels 25 jaar geleden, bij Noppert Beton in dienst. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de productieplanning en de in- en verkoop van de bestrating/betonmortel. Verder is Peter teamleider van de verkoop binnendienst en van de expeditie. “Wij doen het met zijn allen,”, is de uitspraak van onze jubilaris, “waarbij beide afdelingen zelfsturend zijn”.  Peter is iemand die het belangrijk vindt dat er een goede sfeer heerst op de afdelingen en hij draagt daar zeker een “grote” steen aan bij! Niet alleen kan Peter goed met zijn collega’s overweg, ook met de klanten heeft hij in de loop der jaren een goed en vaak een persoonlijke band opgebouwd.

Peter is een man van zijn woord met het hart op de juiste plek en rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel. Wil je een luisterend oor?, dan kun je op Peter rekenen.

In zijn vrije tijd is Peter ook erg druk. Vroeger was hij een fanatieke voetballer, maar dat lukte helaas na zijn 50e verjaardag niet meer.  Toen hij zelf nog voetbalde was hij en trainer en leider van diverse jeugdteams  Later kwam daar nog het leiden van het 1e elftal bij. Op dit moment is hij bestuurslid van het Stichtingsbestuur (het beheer van de velden en het onroerend goed).

In zijn jongere jaren heeft Peter nog een aantal rollen gespeeld voor het “Iepenloftspul” en wie herinnert zich niet de film “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” met Jack Nicholson in de hoofdrol. In het gelijknamige toneelstuk werd Peter aangewezen om de hoofdrol te spelen. Deze rol was hem op het lijf geschreven. “Veel leuke reacties gehad”, vertelde Peter. Afgelopen jaar met de Kerst speelde Peter de hoofdrol in het stuk “Skrooge”. Ook weer een hele leuke ervaring voor hem.

Tot slot. Vijfentwintig dienstjaren maakt dat je je al gauw identificeert aan het bedrijf waar je werkt. Peter voelt dit ook als zodanig.

Het M.T. en de collega’s feliciteren Peter van harte met dit jubileum en wensen hem nog vele plezierige jaren toe bij Noppert Beton.