Prijsverhoging bestrating

Het kan u niet zijn ontgaan dat de stijgende kosten en verminderde beschikbaarheid van energie, grondstoffen en transport grote invloed hebben op ons dagelijks leven. Ook voor Noppert Beton blijven de gevolgen hiervan niet uit.

Dit heeft veel invloed op de bedrijfsvoering en de continuïteit van onze onderneming.

Zo stijgen de cementprijzen (weer) per 1 oktober 2022. Naast deze stijging hebben wij ook te maken met sterk gestegen energieprijzen voor de productie van onze stenen, tegels en banden en voor het transport van onze producten naar onze klanten.

Per 1 oktober 2022 zijn wij daarom helaas genoodzaakt onze verkoopprijzen voor bestratingsmaterialen te verhogen met gemiddeld 4%.

Omdat het erg ongewis is hoe de economie zich zal gaan ontwikkelen is het voor ons niet mogelijk om nu bestendige prijzen af te geven voor 2023. Uit de informatie die ons bereikt via onze leveranciers blijkt dat een aanvullende prijsverhoging per 1 januari 2023 van 15% – 25% mogelijk is.  

 -          Houten pallets

Door de sterk gestegen houtprijzen is de huidige statiegeldregeling niet meer te handhaven.

De prijs wordt € 29,50 voor de levering. Indien de pallets onbeschadigd retour komen wordt € 25,00 gecrediteerd.

Deze verhoging gaat met ingang van 4 april 2022 in.

 -          Dieseltoeslag

Sinds begin dit jaar zijn de prijzen van diesel gestegen van € 1,4410 naar € 1,9072 per 25-3-2022 (zie https://www.evofenedex.nl/kennis/vervoer/dieselprijs ).

Tot op heden heeft Noppert Beton deze stijging voor haar rekening genomen. De verwachting is dat de situatie met hoge energieprijzen een langere periode aanhoudt. Daarom zullen wij deze kosten, deels, gaan doorberekenen door middel van een tijdelijke dieseltoeslag conform onderstaande tabel.

Omdat voor de aanvoer van grondstoffen door onze leveranciers een energie-/dieseltoeslag wordt berekend geldt tevens een toeslag voor de producten die worden afgehaald.

Omdat deze prijs varieert, wordt op elke vrijdag aan de hand van de hiervoor genoemde index de toeslag voor de komende week vastgesteld.

De dieseltoeslag gaat met ingang van 4 april 2022 in.

 

 Wij begrijpen dat het eenzijdig afkondigen van deze prijsverhoging problemen kan geven in het doorbereken naar uw opdrachtevers. Zoals hierboven genoemd is er voor ons geen andere optie dan deze kosten door te berekenen. Deze kosten vallen onder de noemer onvoorziene omstandigheden. Onze verkoopvoorwaarden bieden deze mogelijkheid. Tevens biedt de UAV (paragraaf 47 lid 1 en/of paragraaf 44 lid 1 sub b) deze mogelijkheid.

Wij vertrouwen op uw begrip. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager of de binnendienst.