Prijsverhoging betonmortel

Het kan u niet zijn ontgaan dat de stijgende kosten en verminderde beschikbaarheid van energie, grondstoffen en transport grote invloed hebben op ons dagelijks leven. Ook voor Noppert Beton blijven de gevolgen hiervan niet uit.

Dit heeft veel invloed op de bedrijfsvoering en de continuïteit van onze onderneming.

Zo stijgen de cementprijzen (weer) per 1 oktober 2022. Naast deze stijging hebben wij ook te maken met sterk gestegen energieprijzen voor de productie van betonmortel en voor het transport hiervan naar onze klanten.

 Per 1 oktober aanstaande zijn wij daarom helaas genoodzaakt om de verkoopprijs van leveringen van betonmortel te verhogen met € 6,- per m³.

Omdat het erg ongewis is hoe de economie zich zal gaan ontwikkelen is het voor ons niet mogelijk om nu bestendige prijzen af te geven voor 2023. Uit de informatie die ons bereikt via onze leveranciers blijkt dat een aanvullende prijsverhoging per 1 januari 2023 van 15% – 25% mogelijk is.

Dieseltoeslag

Sinds begin dit jaar zijn de prijzen van diesel gestegen van € 1,4410 naar € 1,9072 per 25-3-2022 (zie https://www.evofenedex.nl/kennis/vervoer/dieselprijs ).

Tot op heden heeft Noppert Beton deze stijging voor haar rekening genomen. De verwachting is dat de situatie met hoge energieprijzen een langere periode aanhoudt. Daarom zullen wij deze kosten, deels, gaan doorberekenen door middel van een tijdelijke toeslag.

Voor elke € 0,01 verhoging of verlaging per liter (afgerond naar beneden) verrekenen wij € 0,10 per m3 geleverd materiaal. Als basis kiezen wij voor de advies dieselprijs van 31 januari 2022 (zie hiervoor de tabel).

De dieseltoeslag is opgebouwd uit de volgende onderdelen; brandstoftoeslag, aanvoer zand en grind, gestegen energiekosten centrale en brandstofkosten betonmixers.

Omdat de prijs varieert wordt op elke vrijdag aan de hand van de hiervoor genoemde index de toeslag voor de komende week vastgesteld.

De dieseltoeslag gaat in de week van 4 april 2022 in.

 

Naast deze prijsstijgingen speelt de schaarste, en daardoor prijsstijgingen van staalvezels, wapening, oliën en grondstoffen voor hulpstoffen een rol.

Wij begrijpen dat het eenzijdig afkondigen van deze prijsverhoging problemen kan geven in het doorbereken naar uw opdrachtevers. Zoals hierboven genoemd is er voor ons geen andere optie dan deze kosten door te berekenen. Deze kosten vallen onder de noemer onvoorziene omstandigheden. Onze verkoopvoorwaarden bieden deze mogelijkheid. Tevens biedt de UAV (paragraaf 47 lid 1 en/of paragraaf 44 lid 1 sub b) deze mogelijkheid.

Wij vertrouwen op uw begrip. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager of de binnendienst.


 
Button