Sjoerd van der Wal met pensioen

Na 50 jaar trouwe dienst bij Noppert Beton is Sjoerd van der Wal met pensioen. 

Nadat Sjoerd van de LTS kwam, waar hij de opleiding voor timmerman volgde, kwam Sjoerd als 16 jarige jongen in dienst bij Noppert Beton. Sjoerd is begonnen op de prefabafdeling waarbij zijn werkzaamheden voornamelijk bestonden uit het storten van beton in de mallen en diverse schoonmaak- en/of opruimwerkzaamheden. Jaren later is hij op de heftruck gekomen en verantwoordelijk geworden voor o.a. het laden van lichtere prefabelementen op de vrachtauto, het verplaatsen van de mallen en het lossen van eventuele geleverde materialen die bestemd zijn voor de prefabafdeling. 

Sjoerd is de tweede medewerker bij Noppert Beton die de 50 dienstjaren heeft gehaald. Zijn broer Andries was hem net voor. Deze, voor hun beide, zo’n bijzondere mijlpaal heeft zelfs het Friesch Dagblad gehaald waarin een mooi interview over hun arbeidstrouw is geplaatst. Zowel Sjoerd als Andries hadden beide niet gedacht meer dan vijftig jaar bij hetzelfde bedrijf te blijven werken, “mar wannear’t je it net it sin hawwe, giet de tiid hurd”, zegt Sjoerd zo mooi in het interview.

Sjoerd kennen we als een spontaan en altijd positief ingesteld persoon die graag buiten is. We hopen dan ook dat de vrije tijd die hij straks krijgt zal vullen met wandelen, fietsen, tuinieren en het plukken van “toarnbeien”.

Vrijdag 17 november hebben we met een hapje en een drankje het afscheid van Sjoerd gevierd. 

De collega’s van Noppert Beton en LBN wensen Sjoerd en zijn vrouw Klaske nog een fijne tijd toe met veel geluk en gezondheid en dat zij mogen genieten van de tijd die komen gaat samen met al hun dierbaren.