MVO

In 2016 heeft Noppert Beton B.V. de eerste stappen gezet voor dit MVO verslag. Dit verslag geldt als een eerste meetpunt. Vanaf 2017 willen we concreet aan gaan geven welke stappen definitief genomen gaan worden en waar eventuele risico’s en mogelijkheden liggen voor Noppert Beton. Prioritering wordt aangegeven door directie en management. Uitwerking vindt plaats door middel van een concreet Plan van Aanpak.

ORGANISATIEPROFIEL

Noppert Beton B.V. produceert voor de bouw en weg- en waterbouw betonnen prefab-elementen. Ons handelen is gericht op perfecte kwaliteit en een grote mate van flexibiliteit, die zich vertaalt in een snelle levertijd van een grote diversiteit beton en betonproducten.

Ruim 75 jaar geleden start Noppert Beton B.V. aan de Damsingel 15 in het Friese Sumar . Zowel voor aanvoer van grondstoffen als voor de vlotte levering van betonproducten is de ligging aan het Prinses Margrietkanaal én de nabijgelegen uitvalswegen logistiek een strategisch goede keuze. Door meer dan 80% van de grondstoffen per schip aan te voeren en waar mogelijk het gerede product per schip af te voeren wordt de milieubelasting van het product verlaagd. Dankzij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is Noppert Beton snel groot geworden. Noppert Beton is tegenwoordig dé betonspecialist van het noorden met ca. 88 medewerkers die ook kwalitatief méér maken van betonmortel, bestratingsproducten en prefab elementen.

Noppert Beton heeft een verkoopkantoor en opslag in de stad Groningen om de noordelijke markt goed te kunnen bedienen. Ook kan er in de regio Steenwijk beton van Noppert Beton worden geleverd!

bestrating

In de bestrating is Noppert Beton B.V. al jaren een begrip. Hoge kwaliteit gepaard met een grote leverzekerheid geven al jaren een vaste plaats in de markt. Door voortdurende innovaties heeft Noppert nieuwe producten en nieuwe toepassingen ontwikkeld. De producten zijn KOMO gecertificeerd en hebben het CE keur en hebben daardoor een gegarandeerde kwaliteit, die constant gemeten wordt.

Door de jaren heen zijn de productieprocessen aangepast aan de huidige standaards op het gebied van Arbo en Milieu. Noppert gebruikt zijn eigen uitval weer als grondstof voor de productie en bewijst daarmee dat Betonbestrating zeer geschikt is om C2C te worden toegepast. In de bestrating worden de eigen merken NOPTOP, TRINITOP en TRILOC gevoerd.

Betonmortel

NoppertBeton B.V. levert betonmortel van hoogwaardige kwaliteit voor onder meer de woningbouw, utiliteitsbouw en wegenbouw. Wij beschikken over alle noodzakelijke productcertificaten en voeren dagelijks laboratoriumcontroles uit aan alle grondstoffen en eindproducten. Onze klanten zijn hierdoor verzekerd van kwaliteit.

Noppert Beton B.V. hecht veel waarde aan een duurzame samenleving. Wij hebben daarom veel tijd en geld geïnvesteerd in het hergebruik van grondstoffen. Restanten betonspecie uit onze mixers worden in de recycle-installatie gescheiden in zand, grind en cementslib. Samen met vermalen betonpuin afkomstig uit onze breekinstallatie zijn de componenten uitstekend geschikt om kringloopbeton van te maken.

Partner in prefab

Onze afdeling prefab is de hogeschool in beton. Met uitgekiende standaard elementen en vaak unieke hoogstandjes in prefab betonelementen. Van gedetailleerde tekening en berekening tot het fijne vakmanschap in eigen mallenmakerij en vlechtafdeling: de specialisten van Noppert Beton maken het onmogelijke mogelijk.

In maatschappij en bedrijfsleven zien wij een groeiende focus op het milieu en duurzaamheid. De keuze voor prefab beton is dan snel gemaakt. De productie en het gebruik van prefab beton is milieutechnisch bijzonder efficiënt en duurzaam. Dankzij prefab beton kan er relatief snel én veilig gebouwd worden. Prefab beton van Noppert is, kort gezegd, op alle fronten een verantwoorde keuze.

Noppert Beton is geografisch gezien met de betonmortel actief in een straal van 50 km rondom Sumar. De bestrating wordt voornamelijk geleverd in de noordelijke helft van Nederland en de Prefab wordt landelijk verkocht en geleverd.

speerpunten

Reduceren CO2 door;

  • Opwekken elektriciteit door eigen zonnepanelen.
  • Waar mogelijk toepassen CO2 arme cementen. (bijvoorbeeld op basis van Hoogovencement.)
  • Transport van grondstoffen en gereed product zoveel mogelijk over het water.
  • Transport met vrachtauto’s met minimaal Euro 5 vignet.
  • Hergebruik eigen uitval uit productie. 
  • Led verlichting waar mogelijk.
  • Aangesloten bij Bouwcirculair welke streeft naar duurzame materialen in bouwprojecten, door het reduceren van CO2 en het gebruik van circulaire grondstoffen. 
  • Noppert Beton voldoet aan de eisen gesteld in het Betonakkoord

Deze lijst met speerpunten wordt regelmatig geactualiseerd.